Sări la conţinut

Băutură depurativă,diuretică foarte eficientă în regimul de slăbire.

august 25, 2009

Ingrediente:500 grame ceapă roșie de Făgăraș,100 grame  de miere,preferabil din flora montană.

Preparare:Se curăță și se spală ceapa,apoi se stoarce cu ajutorul storcătorului de sucuri.Sucul obținut se pune întro sticlă,se adaugă mierea ,se agită bine până la omogenizare.Se beau câte 150 ml pe zi,câte 50 ml la fiecare masă principală.Are o acțiune puternică de reglare a circulației periferice.

Indicat: persoanelor cu varice la membrele inferioare.De asemenea are o acțiune tonifiantă a sistemului nervos și endocrin,scăzând pofta de mâncare acționând asupra depunerilor de grăsime și a retenției de apă eliminând-o din țesuturi,mai ales în partea inferioară a corpului producând o slăbire de jos în sus.O cură durează 3-4 luni cu pauză de o lună.În general efectele endocrine și circulatorii se observă în 4-5 zile.

Principalii constituenți ai cepei:zahăr,vitaminele A,B,C,săruri minerale,sodiu,potasiu,fier,sulf,iod,siliciu,acid acetic și fosforic,ulei volatil,disulfură de alil și de propil,glucochinină,oxidaze, diastaze principii antibiotice.

No comments yet

Lasă un comentariu